Merhaba

Biraz Sosyalleşelim.
Son güncellemeleri Instagram'dan takip edebilirsiniz

Sanal Pos Nedir, Avantajları Nelerdir?

Defterdar tarafından 29 Eylül 2023 tarihinde yazıldı
Defterdar
Sanal Pos Nedir, Avantajları Nelerdir?

Online ve mağaza alışverişi sırasında kredi ya da banka kartı ile ödeme yapmanıza olanak sağlayan sisteme POS denir. Sanal POS alışveriş nedir sorusuna cevap arıyor olabilirsiniz. Sanal ortamda alışveriş yaparken ödemenizi güvenli şekilde sürdürebilmenizi sağlayan çeşide sanal POS denir. Dijital satış kanalı kullanılarak ödeme almayı mümkün hale getiren hizmet, yazılım aracılığıyla alıcılardan ödeme alır, satıcıya ödemeyi sunar. Anlık olarak ödeme gerçekleştirilir. Fiziki cihazda olduğu gibi bu çeşitte de kredi ve banka kartı kullanılabilir. Sistem vermiş olduğunuz kart bilgilerini anında okuyarak ödeme işlemini tamamlar. Uzaktan tahsilat yapmayı mümkün hale getiren sanal hizmet internet alışverişini güvenle tamamlamanıza olanak sağlar.

Sanal Pos Nasıl Alınır?

Sanal POS alma için belirli alanlara müracaat etmeniz gerekir. Banka ya da TCMB tarafından yetkilendirilen ödeme kuruluşlarına müracaat ederek e-ticaret sitesi için kurulum talebinde bulunabilirsiniz. E-ticaret sitesinin prosedürüne bağlı olarak evrak hazırlığı gerekir. İstenen evraklar tamamlandıktan sonra kuruluş tarafından inceleme başlatılır. Cihaz tedariği için kuruluşlar ek olarak SSL sertifikası, 3D secure onayı talep edebilir. Tüm şartlar tamamlandıktan sonra onay alarak kurulum gerçekleştirilir.

Sanal Pos Nasıl Kullanılır?

İnternet alışverişlerinde güvenli deneyim için sanal POS kullanır. Sanal POS işlemi nedir diye düşünüyor olabilirsiniz. Sanal olarak alınan ödemelerde kart bilgilerine ihtiyaç duyulur. E-ticaret sitesi üzerinden seçmiş olduğunuz ürünleri satın almadan önce sepete eklemeniz gerekir. Ürünleri almak için alışveriş tamamlama butonuna basarak ilerleyebilir, banka ya da kredi kartı ödeme seçeneğini seçebilirsiniz. Ödeme sırasında kartın üzerinde yer alan isim, soyisim, kart numarası, son kullanma tarihi ve arkada yer alan CCV kodu kullanılır. Bankalar tarafından güvenlik amacıyla sms ile kod gönderimi yapılır. Verilen süre içerisinde kodu sisteme girerek alışverişinizi tamamlayabilirsiniz. 

Sanal Pos Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Sanal POS kullanımı alıcı ve satıcılara birçok avantaj sağlar. Entegre olma özelliği sayesinde muhasebe işlerini kolay hale getiren hizmet, alışveriş kaydı, arşiv oluşturma gibi ek işlemleri yapmayı kolaylaştırır. Güvenli ödeme sağlayan sanal sistem markaların satışlarını artırır, güvenirliğini yükseltir. Müşterilerin her gün her saat alışveriş yapabilmesini mümkün hale getirir. Her siparişin kayıt altına alınmasıyla müşteri profili hakkında detaylı analiz yapmayı mümkün kılar. Alıcıların banka/kredi kart bilgilerini kullanarak saniyeler içerisinde içerisinde ödeme yapmalarını sağlar. Yapılan alışverişler e-ticaret sitesi üzerinden sürekli takip edilebilir. 

Sanal Pos Başvurusu İçin Ne Gerekir?

Güvenli alışveriş deneyimi yaşatan e-ticaret siteleri sanal POS kullanımı sunar. E-ticaret sitelerinin cihaza sahip olmak için başvuru yapmaları gerekir. Başvuru sırasında şirketlerden bir takım evraklar istenir. Bu evrakların tamamlanıp kuruluşlara verilmesiyle başvuru süreci başlar. İstenen evrakların eksiksiz olarak tamamlanarak sunulması önem taşır. Başvuru işleminde istenen evraklar arasında; kimlik fotokopisi, imza sirküleri, sözleşme, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, mesafeli satış sözleşmesi, iptal ve iade prosedürleri, üyelik anlaşmaları, dekont, ortaklı işletmelerde ortaklık sözleşmesi yer alır.

Şirketiniz İçin Doğru Sanal Pos Sistemi Nasıl Seçilir?

Şirketinizin satışlarını ve güvenirliğini artırmak için doğru cihaz seçimi yapmanız önemli yer tutar. Seçim yaparken göz önünde bulundurmanız gereken noktalar bulunur. Sunulan hizmetin içeriği seçimleri önemli ölçüde etkiler. Hizmet verilen alan, deneyim, yönetim anlayışı, komisyonlar, iletişim, sanal POS ücreti seçimler üzerinde belirleyici olur. Ürün tercihi yapmadan önce şirketleri değerlendirebilirsiniz. Şirketler arasında tercih yaparken sunduğu hizmet içeriklerini, sanal POS işlem kısıtını göz önünde bulundurabilirsiniz. Geniş hizmet sağlama hacmi sunan, profesyonel, çözüm odaklı, kullanıcı referansları bulunan şirketleri tercih etmeniz tavsiye edilir.