Merhaba

Biraz Sosyalleşelim.
Son güncellemeleri Instagram'dan takip edebilirsiniz

Şirket Kuruluş Sürecinde Faaliyet Adresi Nedir?

Defterdar tarafından 22 Ocak 2024 tarihinde yazıldı
Defterdar
Şirket Kuruluş Sürecinde Faaliyet Adresi Nedir?

Şirket kuruluş sürecinin en önemli aşamalarından biri olan ve faaliyet adresi nedir gibi sorularla sık sık gündeme gelen faaliyet adresi, şirket adına yapılacak olan her işlemin nerede yapılacağını, kurulum işlemi tamamlandıktan sonra şirket sahibi adına gelecek olan çeşitli posta veya evrak gibi önemli belgelerin nereye geleceğini, müşterilerle nerede görüşüleceğini ve faaliyetlerin nerede sürdürüleceğini gösteren bir adrestir. Bu adresin şirketin varlığını kanunen kanıtladığı kabul edildiğinden yasalar gereğince edinilmesi zorunlu kılınmıştır. Sabit bir adrese sahip olmak Vergi Dairesi memurları geldiğinde veya denetleme gibi süreçlerde önem arz ettiğinden bu adres aslına bakılırsa işletmenin hemen her ince detayı için en önemli şeylerden biridir. Faaliyet adresi ismiyle anılan bu adres için ikametgahtan faydalanılabildiği gibi dünya üzerinde pek çok şirket sahibinin kullandığı ve avantajlı yönleriyle öne çıkan sanal ofisten de yararlanılabilir.

Faaliyet Adresi Nasıl Belirlenir?

Faaliyet adresi belirlemek aslında bakıldığında oldukça kolay bir iştir. Başlangıçta yapılması gereken ilk şey adres olarak nerenin gösterileceğine karar verilmesidir. Gösterilebilecek adres türleri kendi özelinde ikiye ayrılır. Bunlar ikametgâh adresi veya sanal ofistir. Her ikisinin de kendi içerisinde avantajları ve dezavantajları yer alır. İkametgâh adresine nazaran daha popüler olan ve nitelikleri yönünden şirket sahipleri için fazlasıyla kolaylık sağlayan sanal ofis diğerine göre daha fazla rağbet görür. Fakat ikametgâh adresi de kişiden kişiye değişmekle beraber oldukça fayda sağlayabilir. Kişi kendisi için hangisini daha yararlı buluyorsa faaliyet adresi tercihini ondan yana kullanmalı, daha konforlu bir iş hayatı sürmek için en başında ilerisini düşünerek hareket etmelidir.

Şirket Kuruluş Sürecinde Faaliyet Adresi Yoksa Ne Yapılmalıdır?

Şirket sahiplerini endişelendiren konulardan bir diğeri ise faaliyet adresi olmaması durumunda yaşanacak senaryolardır. Endişe duyulmasına gerek kalmadan kolay bir şekilde çözüme kavuşturulabilecek bu sorun birkaç farklı yöntemle ortadan kaldırılabilir. Faaliyet adresi olarak ikametten faydalanılacaksa ikamet adresi iş yeriymiş gibi gösterilebilir. Günümüzde çok fazla tercih edildiği söylenemeyecek bu yöntemin de işe yarayabilecek tarafları elbette ki vardır. Konfor yaşamak ve müfettiş stresine girmemek için sanal ofis güzel bir seçenektir. Sanal ofis kiralaması internet üzerinden pek çok yerde yapılabilir. Bu hizmetin de alınacağı yer size sunulacak şeyler yönünden önemli olduğundan hizmet almadan önce derin araştırılmalar yapmak paranızı en verimli şekilde kullanmanızı sağlar. Faaliyet adresi olmaması durumunda gidilebilecek bu iki çözüm yolundan size hitap edeni bulup ilerleyen süreçlerde problemsiz bir iş hayatı sürebilirsiniz.

Faaliyet Adresi Olarak Sanal Ofis Adresi Belirlenmesi Avantajları

Sanal ofisler her geçen gün artmakta olan kira fiyatlarından kurtulmayı sağlayan, geleneksel ofis kültüründen uzak, fiziksel bir hali bulunmayan ancak belirli bir noktada çalışmalarda bulunduğunuz konusunda resmî belge niteliği taşıyan sanal alemdeki ofislerdir. Faaliyet adresi sanal ofis kiralama işlemleri işinde fazlasıyla iyi olan ve geliştirilmiş arayüzleriyle cezbeden firmalarca sağlanır. Hem dikkat çeken düşük maliyetleri hem ofis giderlerinden kurtulmayı ve kira derdini ortadan kaldırmayı sağlaması hem de serbest çalışanlara sunduğu efsane avantajlar ile geliştirilmiş en iyi konseptlerden biridir. Resmi ve kanunen yasal bir adres edinmenizi sağlayan bu ofisler vergi mükelleflerinin yüklerini azaltan cinstendir. Sanal ofis kiralama konusunda karar aşamasındaysanız derinlemesine yapılacak iyi bir araştırma soru işaretlerinizi gidererek süreci hızlandırır.

Faaliyet Adresi Olarak İkamet Adresi Belirlenmesi Avantajları

Şirket kurulumu esnasında en gerekli maddelerden biri olan faaliyet adresinin ikametgâh olarak gösterilmesi mümkündür. Günümüzde fazla görülmeyen bu yöntem istenen kişilerce kullanılabilir. İkametgâhın faaliyet adresi olarak kullanılması beraberinde ufak tefek de olsa problemlere yol açabilir. Örneğin eviniz bir apartmanda yer alıyorsa apartmanda ikamet eden herkesten onay almanız gerekir. Eğer tek birinden dahi izin çıkmazsa ne yazık ki bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. Onun hariç, iş yeri olarak gösterilen evlerin giderleri vergi farklarından dolayı hatırı sayılır bir artış gösterecektir. Bu yönlerinden dolayı demode görülebilen bu yöntem bazı kişilerce daha rahat bulunduğundan kullanılmaya müsaittir. Fakat yine de faaliyet adres belirleme şirket faaliyet adresi seçiminde doğru bir karar vermek kişinin durumu ve isteklerinden geçer.